bisericaaghires
99 poze   1655 vizite

istoric

primii penticostali din aghires au aparut in 1940 urmind ca in 1944 sa fie construita una din primele biserici penticostale din judetul salaj In judet mai erau penticostali la buciumi si la mesesenii de sus iar baptisti erau in mai multe localitati.Ardelean Aurel si familia sa formata din 6 copii , 3 baieti si 3 fete erau baptisti insa dorind o mai mare apropiere de DUMNEZEU au inceput sa se intereseze de cei din mesesenii de sus unde auzisera ca DUMNEZEU este prezent altfel decit stiu ei , si asa copii fr. Ardelean Aurel au ajuns sa fie botezati cu Duhul Sfint si nu mai vroiau sa mai mearga la ,,baptistii,, .
Sau alaturat lor familia Veres a caror copii au dorit mai mult dela DUMNEZEU,si asa unul a donat terenul celalalt lemnele si impreuna cu copii lor au ridicat in 1944 ,,BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICA PENTICOSTALA.
Inscurt timp biserica s-a umplut venind ca membrii familii intregi : fam REVNIC VASILE,KUI CAROLY, sora IULISCA,fr.KUI STEFAN , si acestia avind si copii multi in scurt timp s-a format primul cor din judet apoi cea mai longeviva orchestra din judet
kui ioan-chitara, kui balas - chitara, kui sony-chitara,veres vioral- tarahot,veres gavril -trompete si ardelean liviu - saxofon
pina la revolutia din 1989 erau impreuna romini si maghiari cam in numar egal.programele religioase fiind in ambele limbi. totalul membrilor fiind in jur de 130.Biserica penticostala fiind cea mai mare din judet,iar toate conferintele judetene si nationale se desfasurau in aceasta mica localitate din apropierea Zalaului.In prezent , 2010 sint 42 membrii impreuna cu copii. Maghiarii s-au construit biserica lor , multi au plecat la munca in alte tari, multi s-au mutat la oras si asa a ramas o mica bisericuta cu majoritatea batrini si pensionaricare cu greu isi duc zilele nefiind in stare sa construiasca singuri un nou local de rugaciune motiv pentru care ii rugam pe toti care doresc sa contribuie sa ia legatura cu conducerea..Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Către: bisericaaghires

Mesaj:
Mesajul a fost trimis.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.